Relationer och spelproblem – webbinarium

Lyssna

Spelproblem bidrar ofta till problem i relationer. Att ha egna spelproblem eller ha en anhörig med spelproblem är vanligare bland dem som varit i kontakt med familjerådgivningen, jämfört med befolkningen i stort.

Du som i arbetet möter människor med relationsproblem kan behöva vara medveten om detta och kan även spela en viktig roll för att minska skadeverkningar vid spel om pengar.

Datum: 04 november 2024
Tid: 09:00 - 12:00
Plats: Digitalt

Innehåll

Webbinariet syftar till att öka förståelsen för hur spelproblem inverkar på relationer, med fokus på parrelationer, vilka stödfunktioner som finns och hur du som i din yrkesroll kan möta personer med spelproblem kan bidra till att förebygga spelproblem.

Program

Moderator Gabriella Carlsson hälsar välkommen och inleder tillsammans med arrangörerna Folkhälsomyndigheten, Myndigheten för Föräldraskapsstöd och Stödlinjen.

  • När kärleken sätts på spel – Jessika Spångberg, Folkhälsomyndigheten
  • Spel som lösning på relationsproblem – Relation som lösning på spelproblem? Erfarenheter från en familjerådgivare – Niclas Reich
  • Spel om pengar och relationer – Marie Illerbrand, Stödlinjen för spelare och anhöriga
  • Ett reflekterande samtal med Anna Huzell, budget- och skuldrådgivare, Madeleine Tügel, ordförande Spelberoendes riksförbund och Camilla Andersson, ordförande Riksorganisationen för kvinno- och tjejjourer i Sverige (ROKS)
  • Spelberoende i parrelationer – Jakob Jonsson, psykolog, Sustainable Interaction, forskare Karolinska institutet

Vi avslutar programmet med att moderator summerar dagen.

Målgrupper

Webbinariet riktar sig till dig som i din yrkesroll möter personer med relationsproblem, till exempel inom familjerådgivningen, socialtjänsten eller barn- och mödrahälsovården.

Även du som arbetar som budget- och skuldrådgivare eller spelförebyggande inom länsstyrelse, kommun eller ideell organisation har behållning av webbinariet.

Kostnad

Webbinariet är kostnadsfritt och arrangeras av Folkhälsomyndigheten i samarbete med Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd (MFoF) och Stödlinjen för spelare och anhöriga.

Anmälan

Anmälan är nu stängd (31 oktober).

Kontakt

Har du frågor, mejla

spelprevention@folkhalsomyndigheten.se