Två dialoger om barns och ungas livsmedelskonsumtion

Lyssna

Folkhälsomyndigheten arbetar med ett regeringsuppdrag tillsammans med Livsmedelsverket i syfte att förbättra barns och ungas livsmedelskonsumtion. Som en del av det arbetet bjuder vi nu in er till två dialoger, 27 september och 15 oktober.

Datum: 27 september 2024 - 15 oktober 2024
Tid: 10:00 - 16:00
Plats: Folkhälsomyndigheten, lokal Storö
Ort: Solna, Stockholm

Syftet är att få en bred bild av problemen och tillsammans söka tänkbara lösningar för en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion.

Innehåll

Vad vi äter påverkar hur vi mår, vår miljö och vårt klimat. Mat kan vara grundläggande för en god hälsa för alla under hela livet. Idag är dock det vi äter en av de största riskfaktorerna för ohälsa och riskerna kryper ned i åldrarna. Vår livsmedelskonsumtion har också en stor negativ inverkan på miljö och klimat. Det är en komplex samhällsutmaning som kräver att vi hittar lösningar tillsammans.

Dialog 1–27 september

Under denna första dialog kommer vi tillsammans att identifiera orsaker som ligger bakom dagens situation med barns och ungas överkonsumtion av energitäta och näringsfattiga livsmedel, så som godis, bullar och glass.

Dialog 2–15 oktober

I den andra dialogen kommer vi tillsammans diskutera lösningar för att förändra konsumtionen. Dialog 2 bygger vidare på Dialog 1. Delta därför gärna vid båda dialogerna.

Mer information om dialogerna kommer i september.

Målgrupp

Endast särskilt inbjudna.

Anmälan

Anmälan är nu stängd.

Kontakt

För frågor om dialogerna och anmälan:

elsa.nilsson@folkhalsomyndigheten.se