Hållbara mötesplatser när samhället ställer om

Lyssna

I Skellefteå driver den gröna omställningen just nu en snabb samhällsförändring som medför möjligheter men också utmaningar.

Välkommen till en heldagsupplevelse där du får ta del av Skellefteås arbete med att skapa en gemensam plattform där civilsamhälle, social välfärd, samhällsplanering och kultur och fritid kan mötas, samverka och tillsammans forma en hållbar framtid.

Datum: 09 oktober 2024
Tid: Programmet pågår mellan 8.45 och 16.00. Konferensen webbsänds mellan 13.10 och 16.00.


Den snabba förändring som sker i Skellefteå är speciell, mycket påtaglig och det är den gröna omställningen som driver utvecklingen.

  • Vilka lärdomar kan samhället dra av Skellefteå oavsett om det handlar om att växla upp, ställa om eller krympa smart med social hållbarhet som ledstjärna?
  • Hur kan arbetet för social hållbarhet bli nyckeln till att invånarna är delaktiga och att samhällsutvecklingen blir både hållbar och blomstrande?

Busstur med studiebesök

Vi inleder denna spännande konferensdag med en gemensam rundtur till mötesplatser som är centrala för stadens omställning. Vi besöker Vitbergets friluftsområde och bostadsområdet Away som består av innovativa tillfälliga bostäder. Rundturen avslutas på Sara kulturhus.

Olika perspektiv på omställning – forskning och praktik

Under eftermiddagen samlas vi på The Great Northern för att knyta samman forskning och praktik inom aktuellt område samt utbyta erfarenheter. Vårt mål är att du ska få ytterligare kraft och kunskap för att göra skillnad på din hemmaplan!

Det finns möjlighet att följa eftermiddagens sessioner digitalt, via webbsändning.

Program och anmälan

Detaljerat program och länk till anmälan finns på Mötesplats social hållbarhets webbplats.

Hållbara mötesplatser när samhället ställer om – Skellefteå 9 oktober 2024 (folkhalsomyndigheten.se/motesplats-social-hallbarhet)

Mötesplats social hållbarhet drivs av SKR och Folkhälsomyndigheten i samverkan.