Relationer och spelproblem – webbinarium

Lyssna

Spelproblem bidrar ofta till problem i relationer. Att ha egna spelproblem eller ha en anhörig med spelproblem är vanligare bland dem som varit i kontakt med familjerådgivningen, jämfört med befolkningen i stort.

Du som i arbetet möter människor med relationsproblem kan behöva vara medveten om detta och kan även spela en viktig roll för att minska skadeverkningar vid spel om pengar.

Datum: 04 november 2024
Tid: 09:00 - 12:00
Plats: Digitalt

Innehåll

Webbinariet syftar till att öka förståelsen för hur spelproblem inverkar på relationer, med fokus på parrelationer, vilka stödfunktioner som finns och hur du som arbetar med att ge stöd i relationer, med fokus på parrelationer, kan bidra till att förebygga spelproblem.

Presentationer ges av bland annat

  • Folkhälsomyndigheten
  • Stödlinjen för spelare och anhöriga
  • spelberoendebehandlare
  • familjerådgivare
  • budget- och skuldrådgivare
  • kamratstödjande förening.

Målgrupper

Webbinariet riktar sig till dig som i din yrkesroll möter personer med relationsproblem, till exempel inom familjerådgivningen, socialtjänsten eller barn- och mödrahälsovården.

Även du som arbetar som budget- och skuldrådgivare eller spelförebyggande inom länsstyrelse, kommun eller ideell organisation har behållning av webbinariet.

Kostnad

Webbinariet är kostnadsfritt och arrangeras av Folkhälsomyndigheten i samarbete med Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd (MFoF) och Stödlinjen för spelare och anhöriga.

Anmälan

Anmäl dig via formuläret här på sidan senast 31 oktober.

Kontakt

Har du frågor, mejla

spelprevention@folkhalsomyndigheten.se

Anmälan till webbinarium om relationer och spelproblem

Genom att skicka min anmälan förstår och godkänner jag att Folkhälsomyndigheten sparar och hanterar mina personuppgifter i enlighet med dataskyddsregleringen GDPR (General Data Protection Regulation).

Mer om behandling av personuppgifter

Om du inte kan godkänna Folkhälsomyndighetens hantering av personuppgifter kan vi tyvärr inte ta emot din anmälan.