Inspelade webbinarium och seminarium
LyssnaHär hittar du genomförda webbinarier som Folkhälsomyndigheten anordnat.
Tidigare webbinarium
-
Webbinarium Relationer och spelproblem
Webbinariet Relationer och spelproblem, från 4 november 2024, syftade till att öka förståelsen hur spelproblem kan inverka på parrelationer, och öka kännedom om olika stödfunktioner runt personer med spelproblem och deras anhöriga.
-
Suicidpreventiva dagen 2024 – Individinriktade insatser
Den 10 september varje år uppmärksammas suicid genom Suicidpreventiva dagen. På årets konferens lade vi fokus på olika individinriktade sätt att förebygga suicid, inom och utanför vård och omsorg.
-
Panelsamtal Järvaveckan: Må bättre bli friskare och starkare med oss
Under Järvaveckan den 31 maj 2024 bjöd vi in till ett seminarium med syfte att inspirera till fysisk aktivitet, näringsrik mat och kultur- och fritidsaktiviteter med fokus på unga.
-
Webbpresentation: digitala mediers påverkan på barns och ungas hälsa
Inspelat den 18 juni 2024. Resultaten av en kunskapssammanställning om digitala mediers påverkan på barns och ungas fysiska och psykiska hälsa.
-
Webbinarium: Tillsynsvägledning om inomhusmiljö i bostäder
Webbinarium inspelat 20 och 21 mars 2024. I webbinariet presenterar Folkhälsomyndigheten den nya tillsynsvägledning om inomhusmiljö i bostäder – Fokus på tillsyn på eget initiativ och i förebyggande syfte.
-
Webbinarium 5: Att leva med hiv
Webbinarium inspelat 1 december 2023. Hur ser hälsan ut bland personer som lever med hiv? Hur är följsamheten till läkemedelsbehandling? Vilka biverkningar upplever de?
-
Webbinarium 4: Elevhälsans arbete med sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR)
Webbinarium inspelat 31 oktober 2023. Om elevhälsan som en viktig del i skolans hälsofrämjande arbete.
-
Webbinarium: En guide för yrkesverksamma om vetenskapligt baserad ANDTS-prevention
Webbinarium 13 oktober 2023 där vi presenterade avsikten med guiden "En guide för yrkesverksamma om vetenskapligt baserad ANDTS-prevention – en svensk version av European Prevention Curriculum (EUPC)".
-
Webbinarium 3: Preventivmedelsanvändning hos kvinnor med migrationserfarenhet
Webbinarium inspelat den 11 oktober 2023. En kartläggande litteraturöversikt om tillgång till och användning av preventivmedel.
-
Webbinarium 2: Hur mår bisexuella?
Webbinarium inspelat den 22 september 2023. Om livsvillkor, livskvalitet och hälsa bland bisexuella under de senaste 20 åren.
-
Webbinarium 1: Om ungas erfarenheter och upplevelser av mens och menscykeln
Webbinarium inspelat den 4 september 2023. Hur påverkas kroppen och sexualiteten av menscykeln? Hur är det att ha mens? Behövs det mer kunskap? Dessa frågor besvaras i en ny intervjustudie med unga i åldrarna 18 till 29 år som menstruerar.
-
Filmad presentation – Resultat från Folkhälsan i Sverige 2023
Här kan du se en film där vi presenterar resultat från uppföljningen inom Folkhälsan i Sverige. I filmen får du ta del av resultat från årsrapporten Folkhälsan i Sverige 2023 samt resultat från rapporter inom de åtta målområdena och hälsa.
-
Webbinarium: Folkhälsa och regional utveckling
Vid ett webbinarium den 9 maj 2023 presenterade vi resultat och slutsatser från rapporten Folkhälsopolitik och regional utvecklingspolitik – En jämförande analys.
-
Nya regler för handel med teknisk sprit och nya krav för kontroll – Ett webbinarium för kontrollorgan
Folkhälsomyndigheten och Swedac har spelat in sitt webbinarium som hölls den 31 januari 2023. I webbinariet får du som representerar ett kontrollorgan veta mer om Folkhälsomyndighetens krav om extern kontroll, vad ackreditering innebär och vilken roll Swedac har.
-
Tillsammans för en god och jämlik hälsa – Om ett inkluderande arbetsliv och en hållbar arbetsmiljö för personer med funktionsnedsättning
Webbinarium inspelat den 15 december 2022. Under webbinariet presenterade Folkhälsomyndigheten, Myndigheten för delaktighet, Arbetsförmedlingen och Myndigheten för arbetsmiljökunskap hur de arbetar med att bidra till jämlika förutsättningar för ett inkluderande arbetsliv och en hållbar arbetsmiljö för personer med funktionsnedsättning.
-
Hur mår och lever unga under och efter pandemin?
På temat ungas livsvillkor, levnadsvanor och hälsa under pandemin presenterades erfarenheter och framåtblickar, ungas röster om hur pandemin har påverkat dem och forskning om covid-19-pandemins konsekvenser för unga. Filmer från konferensen den 17 juni 2022.
-
Årets resultat om befolkningens hälsa och förutsättningar för en god och jämlik hälsa
Folkhälsans utveckling - webbinarium inspelat den 27 april 2022.
-
Uppväxtvillkorens betydelse för barns och ungas psykiska hälsa i Sverige och övriga Norden 28 april 2022
Filmer från webbinariet 28 april 2022. Under webbinariet presenterade forskare resultat kring hur skolfaktorer, mobbning och fysisk aktivitet påverkar barns och ungas mående. Även familjens socioekonomiska villkor samt nyanlända och asylsökande barns och ungas uppväxtvillkor belystes. Resultaten diskuterades i panelsamtal med myndigheter och organisationer.
-
Webbinarium om smittspårning och undanröjande av objektburen smitta
Webbinarium inspelat den 8 december 2021.
-
Seminarium: Covid-19 pandemins konsekvenser på folkhälsan
Seminariet inspelat 5 maj 2021. Konsekvenserna av pandemin för folkhälsan och på jämlikheten i hälsa kan kvarstå i många år efter att smittspridningen har kommit under kontroll. Folkhälsomyndigheten har följt utvecklingen och analyserat konsekvenserna av pandemin ur ett brett folkhälsoperspektiv.
-
Webbinarium om tillsynsvägledning om bassängbad
Folkhälsomyndigheten anordnade ett webbinarium den 22 april 2021, där bland annat de nya allmänna råden och vägledningen presenterades.
-
Psykisk ohälsa – vad gör vi för att minska stigmat?
I september 2019 genomförde Folkhälsomyndigheten en nationell konferens i syfte att bidra till mer kunskap, möjlighet till erfarenhetsutbyte och visa på goda exempel i det förebyggande arbetet.
-
Hembesök i samverkan – Inspirationsdag 7 november 2019
7 november 2019 hölls det en inspirationsdag. Hembesök i samverkan mellan förebyggande socialtjänst och barnhälsovård innebär att personal från båda verksamheterna tillsammans besöker familjerna i deras hem.
-
Fukt och mikroorganismer – seminarieserie 2017
Om tillsyn av fukt och mögel i bostäder och allmänna lokaler. Vilka regler gäller och vilka utmaningar finns? Webbsändning 8 november 2017 i Alvesta. Filmerna är textade.
-
Seminarium om inomhusmiljön i asylboenden
Folkhälsomyndigheten och Länsstyrelsen i Östergötland arrangerade den 3 maj 2016 ett seminarium om inomhusmiljön i asylboenden, med fokus på tillsyn enligt miljöbalken.
-
Seminarium om inomhusmiljön och tillsyn i skolan
Folkhälsomyndigheten drev 2014–2015 ett nationellt tillsynsprojekt om inomhusmiljön i skolan med fokus på ventilation och städning. Här finns filmer från ett seminarium den 25 september 2014 inom ramen för projektet.