WHO sammanställning av främjande av fysisk aktivitet inom EU:s medlemsländer:
Riktlinjer och rekommendationer för fysisk aktivitet och stillasittande
LyssnaDe svenska riktlinjerna för fysisk aktivitet och stillasittande ger rekommendationer för alla befolknings- och åldersgrupper i Sverige, oavsett kön, kulturell bakgrund, socioekonomisk status eller funktionsnedsättning. Det övergripande budskapet är att all rörelse räknas.
Förutom rekommendationer för fysisk aktivitet och stillasittande inkluderar riktlinjerna kunskap om hur dessa levnadsvanor påverkar människors hälsa, liksom aktuell data över fysisk aktivitet och sittande i befolkningen.
Rekommendationer för fysisk aktivitet och stillasittande
Rekommendationer gäller för alla befolknings- och åldersgrupper i Sverige, oavsett kön, kulturell bakgrund, socioekonomisk status eller funktionsnedsättning.
Rekommendationer för fysisk aktivitet och stillasittande
Kunskapsstöd som vägledning
Riktlinjerna är ett kunskapsstöd som kan vägleda organisationer och verksamheter i arbetet med att främja fysisk aktivitet och minska stillasittandet. Arbetet med att skapa mer jämlika möjligheter till fysisk aktivitet och minskat stillasittande behöver bedrivas inom och mellan många samhällssektorer och på många olika nivåer.
-
Riktlinjer för fysisk aktivitet och stillasittande – Kunskapsstöd för främjande av fysisk aktivitet och minskat stillasittande
Publicerad:Riktlinjer för fysisk aktivitet och stillasittande ger rekommendationer för alla befolknings- och åldersgrupper i Sverige, oavsett kön, kulturell bakgrund, socioekonomisk status eller funktionsnedsättning…
-
Så kan verksamheter bidra till ökad fysisk aktivitet och minskat stillasittande – Ett stöd för nationellt, regionalt och lokalt arbete
Publicerad:Rapporten ska underlätta för verksamheter att tillämpa riktlinjerna, genom att synliggöra hur olika sektorer bidrar till arbetet. Det handlar om åtgärder och insatser från myndigheter och nationella organisationer…
Ett rörelselyft för hela samhället
Folkhälsomyndigheten har tagit fram förslag på en sektorsövergripande struktur för arbetet med att främja fysisk aktivitet i befolkningen, med ett särskilt fokus på barn och unga. Strukturen omfattar sex delmål, ett antal indikatorer och fyra insatsområden. Centrala perspektiv i arbetet har varit att barn har rätt att växa upp i ett samhälle som främjar rörelse och att alla ska ha möjlighet att vara fysiskt aktiva.
-
Ett rörelselyft för hela samhället – En struktur för främjande av fysisk aktivitet
Publicerad:Rapporten presenterar förslag på en sektorsövergripande målstruktur för fysisk aktivitet, med sex nationella delmål, indikatorer och fyra insatsområden.
Varje rörelse räknas
Boken "Varje rörelse räknas – Vardagsrörelsens betydelse och hur vi kan bryta stillasittandet" handlar om vardagsrörelsen och i boken ges tips på hur stillasittandet kan brytas till fördel för mer rörelse i vardagen. Boken ger en kort inblick i vad forskningen säger om varför det är så viktigt samt hur aktuella rekommendationer om fysisk aktivitet ser ut och hur mycket vi rör oss nu för tiden. All rörelse räknas och varje steg är ett steg mot bättre hälsa. I det arbetet kan vi alla vara med och bidra.
-
Varje rörelse räknas – Vardagsrörelsens betydelse och hur vi kan bryta stillasittandet
Publicerad:Varje rörelse räknas handlar om vardagsrörelsen och i boken ges tips på hur stillasittandet kan brytas till fördel för mer rörelse i vardagen. Boken ger en kort inblick i vad forskningen säger om varför…