Mötesplats social hållbarhet

Hållbar utveckling för att främja en god och jämlik hälsa

Mötesplats social hållbarhet är ett forum och en arena som driver frågor om välfärd och social hållbarhet av strategisk betydelse för att främja en god och jämlik hälsa. Mötesplatsen ska bidra till arbetet för att en god och jämlik hälsa ska bli en integrerad del av beslutsfattandet inom de sektorer och samhällsområden som påverkar hälsan.

Välkommen att följa med på Mötesplats social hållbarhets resa med tre spännande hållplatser, läs mer nedan!

Logotyp för Folkhälsomyndigheten och SKR:

Mötesplats social hållbarhet drivs av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Folkhälsomyndigheten i samverkan.

Ekonomi, hållbarhet och hälsa – en nationell spaning

Webbsänt seminarium 11 april kl 10.00 - 11.45

Hur kan främjande och förebyggande arbete vara en tillgång för bättre nyttjande av tillgängliga resurser?

Mötesplats social hållbarhet tar pulsen på det ekonomiska läget tillsammans med SKR:s nya chefsekonom. Ta del av pågående nationella initiativ som varvas med exempel på hur ekonomi, hälsa och hållbarhet kan integreras i praktiken.

Sverige och Folkhälsomyndigheten värdar för den 14:e Nordiska folkhälsokonferensen

I maj 2025 står Sverige och Folkhälsomyndigheten som värd för den 14:e Nordiska folkhälsokonferensen, som hålls i Göteborg. Mötesplats social hållbarhet medverkar som SKRs och Folkhälsomyndighetens gemensamma arena för hållbarhet och jämlik hälsa.

Vi lär och gör tillsammans!

Mötesplats social hållbarhet gör en resa med tre spännande hållplatser där vi möjliggör ett närmare erfarenhetsutbyte utifrån lokala förutsättningar. Tillsammans utforskar vi platser som tar sig an gemensamma samhällsutmaningar på innovativa och hållbara sätt.

Under 2024 besökte vi Malmö och Skellefteå. De som deltog på plats fick unika tillfällen att träffa ansvariga för framgångsrika initiativ där arbetet händer.

I maj 2025 står Sverige och Göteborg som värd för den 14e Nordiska folkhälsokonferensen. Mötesplats social hållbarhet medverkar som SKR:s och Folkhälsomyndighetens gemensamma arena för hållbarhet och jämlik hälsa.