September

Lyssna

Ämnesområden
År

7 träffar inom Nyheter

  • ”Tanke" – ny kampanj för att främja psykisk hälsa bland studenter

    Publicerad:

    Den 30 september startar Folkhälsomyndigheten den rikstäckande kampanjen ”Tanke”, med syfte att främja psykisk hälsa bland studenter på högskolor och universitet. Kampanjen genomförs i samarbete med landets studenthälsor.

  • Resistens mot antibiotika fokus på FN-möte

    Publicerad:

    Under FN:s generalförsamling i New York bjöd Folkhälsomyndigheten in länder för diskussioner om det gemensamma arbetet mot antibiotikaresistens.

  • Värmeböljor största klimathotet mot människors hälsa

    Publicerad:

    Klimatförändringen har flera negativa konsekvenser för människors hälsa. I Sverige utgör effekterna av värmeböljor det största hotet. Det visar Folkhälsomyndighetens risk- och sårbarhetsanalys, där totalt 14 olika hälsorisker bedömts.

  • WHO-rapport lyfter vikten av hälsosamma skärmvanor bland barn

    Publicerad:

    Det är viktigt med insatser som minskar risken att barn använder digitala medier på ett sätt som påverkar hälsan negativt. Det konstaterar WHO Europa i en ny rapport, som visar på en kraftig ökning av problematisk användning av sociala medier.

  • Kikhostefallen fortsatt på en mycket hög nivå

    Publicerad:

    Antalet rapporterade fall av kikhosta har varit högt under sommaren och fortsätter att öka. För de yngsta barnen kan kikhosta vara livshotande, och det är viktigt att små barn som är ovaccinerade skyddas från smitta. Gravida och spädbarn rekommenderas vaccination.

  • Att förebygga spelproblem är en viktig del av det suicidpreventiva arbetet

    Publicerad:

    Personer med spelproblem uppger oftare än andra att de någon gång haft suicidtankar eller gjort ett suicidförsök. Det visar aktuell kunskap från vetenskapliga studier som sammanställts i ett nytt faktablad från Folkhälsomyndigheten.

  • Rekommendationer för en balanserad skärmanvändning bland barn

    Publicerad:

    Barn under 2 år bör inte använda digitala medier alls och äldre barn bör begränsa sin användning så att viktiga delar av livet inte trängs undan. En tumregel för skärmanvändning är max en till tre timmar per dag, beroende på ålder. Mobiler och surfplattor bör lämnas utanför sovrummet under natten.