Praktik och examensarbete för studenter

Lyssna

Folkhälsomyndigheten sätter stort värde på det ömsesidiga utbytet som att ta emot praktikanter ger. Det berikar vår verksamhet samtidigt som det ger dig som praktiserar värdefull erfarenhet av statsförvaltningen.

Som praktikant får du en unik möjlighet att få en inblick i Folkhälsomyndighetens samhällsviktiga uppdrag. En handledare finns tillgänglig under hela praktikperioden. Handledarens roll är att fungera som ett bollplank, motivera och ge återkoppling samt bistå med ämneskunskap, kontakter och det underlag du behöver för att genomföra praktiken.

För att kunna utföra praktik hos oss ska praktiken ingå i din universitets- eller högskoleutbildning, alternativt ska du vara student vid en YH-utbildning. Ansökningsperioder sker ofta i mars/april för höstens platser och i september/oktober för vårens. Under sommaren har vi tyvärr ingen möjlighet att ta emot praktikanter.

Vi tar inte emot spontanansökningar från studenter via mejl utan hänvisar till utlysta praktikplatser som finns annonserade på vår sida för lediga jobb.

Uppsatsskrivande förekommer oftast inom ramen för praktik. I vissa fall kan det finnas möjlighet att kombinera praktiken med att skriva examensarbete eller uppsats.

Observera att ingen ekonomisk ersättning utgår för praktik på Folkhälsomyndigheten och du måste vara fullt försäkrad genom din utbildningssamordnare.

Praktiken äger rum antingen i Solna eller i Östersund.