Sök på Folkhälsomyndighetens webbplats
LyssnaRelaterade sökfrågor: bildbank vatten per dag vaccination covid
475 träffar på bilder inom Hela webbplatsen
-
Folke frågar om virus och bakterier (samtalskort på somaliska)
Publicerad:Samtalskorten på somaliska innehåller bilder och text och kan användas som de är för att läsa berättelsen Folke, eller för att prata om enskilda bilder.
-
Folke frågar om virus och bakterier (samtalskort på arabiska)
Publicerad:Samtalskorten på arabiska innehåller bilder och text och kan användas som de är för att läsa berättelsen Folke, eller för att prata om enskilda bilder.
-
Folke frågar om virus och bakterier (samtalskort)
Publicerad:Samtalskorten finns på flera språk och innehåller bilder och text och kan användas som de är för att läsa berättelsen Folke, eller för att prata om enskilda bilder.
-
Bilder – Fördjupat samtalsstöd kring vaccination mot HPV
Publicerad:Bild 7 Instruktioner Dessa bilder kan vara ett stöd vid samtal med elever och/eller vårdnadshavare om vaccination mot HPV Bilderna sammanfattar det som är bra att veta och vart man vänder sig för att få veta mer. Bilderna kan användas exempelvis när ni tittat på informationsfilmen tillsammans, eller vid ett annat tillfälle. Du som skolsköterska väljer själv hur du använder bilderna och vilka bilder…
-
Pressbilder
Uppdaterad:Regler för användande av bilder hämtade i Folkhälsomyndighetens pressarkiv Folkhälsomyndighetens pressbilder kan användas fritt i redaktionella sammanhang om inte annat anges. Bilderna får inte publiceras kommersiellt eller i sammanhang som kan upplevas oetiskt eller kränkande för avbildade personer. Nedladdade bilder får inte säljas, överlåtas…
-
Material och stöd till dig som vill använda Kunskapsstöd om rökfria skolgårdar
Uppdaterad:Här finns material och stöd som du kan använda när du arbetar med kunskapsstödet om rökfria skolgårdar.
-
Rapporter från Svebar
Uppdaterad:Både nationella rapporter och lokala rapporter, som omfattar respektive deltagande laboratorium, tas årligen ut från Svebar. De finns tillgängliga som PDF- och Excelfiler. Rapporterna innehåller data från fem år, både för resistens mot enstaka antibiotikum och samtidig resistens mot ett eller flera antibiotika. De är avsedda att användas som underlag för att ta fram bilder till exempelvis presentationer vid Stramamöten.
-
Informationsmaterial om antibiotika och resistens
Uppdaterad:Filmer, grafiker, bilder och länkar om antibiotika och antibiotikaresistens. Du får gärna ladda ner dem, använda och sprida dem.
-
Informationsmaterial om covid-19
Uppdaterad:Här har vi samlat informationsmaterial som filmer och bilder/ikoner.
-
Bildbank värmeböljor
Uppdaterad:Här finns högupplösta bilder som kan användas i informationsmaterial i samband med värmeböljor.
-
Folkhälsan i Sverige – om utvecklingen av hälsa och förutsättningar för hälsa
Uppdaterad:Här finns en överblick över utvecklingen av folkhälsan och förutsättningar för hälsa. Uppföljningen utgår från det folkhälsopolitiska ramverket och ger en övergripande bild av om vi är på rätt väg för att uppnå en god och jämlik hälsa.
-
Fördjupat samtalsstöd kring vaccination mot HPV – Stödord per bild
Publicerad:Dessa bilder kan vara ett stöd vid samtal med elever och/eller vårdnadshavare om vaccination mot HPV. Du som skolsköterska väljer själv hur du använder bilderna och vilka bilder du vill använda. Bilderna sammanfattar det som är bra att veta och vart man vänder sig för att få veta mer. Bilderna kan användas exempelvis när ni tittat…
-
Pressmaterial från säkerhetslaboratoriet (P4-labbet)
Uppdaterad:Bilder från Folkhälsomyndighetens säkerhetslaboratorium "P4-labbet".
-
Fas 8. Förbättra och sprida
Uppdaterad:I den åttonde och sista fasen av arbetet lägger ni fokus på fortsatt utvecklingsarbete samt spridning av resultat och erfarenheter.
-
Filmad presentation – Resultat från Folkhälsan i Sverige 2023
Uppdaterad:Här kan du se en film där vi presenterar resultat från uppföljningen inom Folkhälsan i Sverige. I filmen får du ta del av resultat från årsrapporten Folkhälsan i Sverige 2023 samt resultat från rapporter inom de åtta målområdena och hälsa.
-
Infografik om effekten av vaccinationsprogram
Uppdaterad:Tack vare vaccinationer har sjukdomar som ingår i det allmänna vaccinationsprogrammet för barn minskat kraftigt i Sverige. Bilder och videos nedan illustrerar hur antalet rapporterade sjukdomsfall har ändrats efter införande av vaccinationer.
-
Illustrationer för fysisk aktivitet och stillasittande
Uppdaterad:Illustrationerna ska underlätta kommunikationen i arbetet med att främja fysisk aktivitet och minska stillasittandet i befolkningen. Materialet kan laddas ned och användas fritt så länge källa anges.
-
Kunskapsstöd
Uppdaterad:Folkhälsomyndigheten har regeringens uppdrag att utveckla och sprida det nationellt kunskapsstödet om spelproblem.
-
Fas 2. Bedöma resurser
Uppdaterad:I andra fasen kartlägger och bedömer ni målgruppernas behov och tillgängliga resurser. Det behövs för att säkerställa att det finns förutsättningar för arbetet och för att nå avsedd effekt.
-
Fas 6. Genomföra och kvalitetssäkra
Uppdaterad:I den sjätte fasen är det dags att omsätta planerna i praktiken. Det är viktigt att hålla fast vid arbetsplanen men samtidigt hantera förändringar under arbetets gång.
-
Kommunicera om vaccinationer
Uppdaterad:Här finns kommunikationsmaterial, utbildningsmaterial och metodstöd som kan användas i arbetet med vaccinationer och vaccinationsprogram.
-
Pressbilder på virus
Uppdaterad:Folkhälsomyndighetens pressbilder på virus. Kan användas fritt i redaktionella sammanhang, enligt myndighetens regler för pressbilder.
-
Värmeböljor – vägledning till handlingsplaner och informationsmaterial
Uppdaterad:Perioder av höga temperaturer kan vara påfrestande på hälsan, och med klimatförändringen förväntas värmeböljor bli vanligare. Därför har Folkhälsomyndigheten sammanställt kunskap på området och tagit fram en vägledning och informationsmaterial som stöd i samhällets beredskap för värmeböljor.
-
Rekommendationer om vaccination mot covid-19 – Femte revideringen, juni 2024
Publicerad:Uppdaterad:I rekommendationerna finns information om vilka som rekommenderas vaccination mot covid-19. Rekommendationerna vänder sig till smittskyddsenheterna, hälso- och sjukvården och dess personal.
-
Kunskap om tobaks- och nikotinförebyggande arbete i skolan
Uppdaterad:Här hittar du samlad kunskap för att stödja kommuner och skolor att utveckla arbetssätt som förebygger tobaks- och nikotinbruk och främjar rökfria skolgårdar.