Sök på Folkhälsomyndighetens webbplats
LyssnaRelaterade sökfrågor: stockholm var ? vaccination i
186 träffar på enheter inom Hela webbplatsen
-
Avdelningar och enheter
Uppdaterad:Folkhälsomyndigheten har sex avdelningar och tre stödfunktioner till generaldirektören.
-
Sentinelövervakning av influensa
Uppdaterad:Folkhälsomyndigheten övervakar hur många som har influensa i Sverige genom sentinelövervakning. Sentinelövervakning innebär att bara ett urval av läkare, mottagningar eller kliniker rapporterar om sjukdomsförekomst.
-
Avdelningen för kommunikation
Uppdaterad:Avdelningen ansvarar för strategiskt och operativt stöd i kommunikationsfrågor kopplade till myndighetens uppdrag.
-
Spårbarhetsmärkningen och säkerhetsmärkningen – det här gäller för partihandlare och distributörer
Uppdaterad:Partihandlare och distributörer av tobaksvaror får endast sälja tobaksvaror med spårbarhets- och säkerhetsmärkning till detaljhandeln. För att enklare registrera in- och utleveranser kan aggregerade koder skapas. Partihandlare och distributör ska märka de aggregerade enheter de skapar med en spårbarhetsmärkning på aggregerad nivå.
-
Avdelningen för mikrobiologi
Uppdaterad:Avdelningen ansvarar för att utföra mikrobiologiska laboratorieanalyser (diagnostik, sjukdoms- och miljöövervakning) och ger kunskapsstöd avseende mikrobiologiska frågeställningar. På så sätt bidrar avdelningen till ett effektivt smittskydd i landet, vilket ökar förutsättningarna för positiva
-
Avdelningen för verksamhetsutveckling och stöd
Uppdaterad:Avdelningen ansvarar för strategiskt och operativt stöd till myndigheten vad gäller verksamhetsutveckling, ledningssystem samt de områden som finns organiserade inom avdelningen.
-
Infektioner och antibiotika på särskilt boende – En sammanställning av resultat från Svenska HALT 2023
Publicerad:Rapporten är en sammanställning av 2023 års mätning av vårdrelaterade infektioner, antibiotikaanvändning och riskfaktorer hos personer som bor på särskilt boende i Sverige (Svenska HALT).
-
Marlene berättar om att bidra till att göra skillnad
Uppdaterad:Marlene Olsson Vargas är utredare på enheten för bidrag och upphandling. Att se hur statsbidragen går till projekt som gör direkt skillnad för målgrupperna – det är det bästa med jobbet tycker hon.
-
Avdelningen för folkhälsoanalys och datautveckling
Uppdaterad:Avdelningen ansvarar för myndighetens övergripande arbete med uppföljning, analys och prognoser av folkhälsan som ett stöd för den strategiska utvecklingen och att effektivisera folkhälsoarbetet.
-
Glesbygdens förutsättningar att uppmärksamma barn
Uppdaterad:Region Västerbotten i samarbete med Umeå universitet.
-
Generella rekommendationer om sömnen för barn och unga
Uppdaterad:Använd inte skärmar innan läggdags. En bra riktlinje är 30–60 minuter innan man ska sova. Lämna mobil, och andra bärbara digitala enheter utanför sovrummet under natten.
-
Barn till föräldrar i svår vårdnadskonflikt
Uppdaterad:FoU Södertörn i samarbete med Lunds universitet.
-
Avdelningen för smittskydd och hälsoskydd
Uppdaterad:Avdelningen övervakar smittsamma sjukdomar, inklusive covid-19, hanterar utbrott och samordnar det nationella smittskyddsarbetet. Vi ansvarar vidare för att bygga och följa upp, analysera och sprida kunskap inom antibiotika, vårdhygien, krisberedskap, miljöhälsa, sexuell och reproduktiv hälsa, hiv/
-
Vaccinationstäckning bland personer 65 år och äldre, per region och nationellt, säsongen 2022–2023
Uppdaterad:Statistiken har tagits fram av respektive regions smittskyddsläkare med hjälp av olika metoder, se datakälla i tabellen samt avsnittet Kommentarer till statistiken.
-
Infektioner och antibiotika på särskilt boende – En sammanställning av resultat från Svenska HALT 2021
Publicerad:Rapporten är en sammanställning av 2021 års mätning av vårdrelaterade infektioner (VRI), antibiotikaanvändning och riskfaktorer hos personer som bor på särskilt boende för äldre och inom ramen för LSS (Lagen (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade).
-
Therese berättar om jakten på parasiterna
Uppdaterad:Therese Bergstrand är utredare på enheten för parasitologi, där många olika kompetenser samarbetar för att bistå sjukvården i att ställa rätt diagnos.
-
Avdelningen för livsvillkor och levnadsvanor
Uppdaterad:Avdelningen tar fram och sprider kunskapsstöd om livsvillkorens och levnadsvanornas betydelse för hälsa och sjukdom. Vi utövar också tillsyn och ger tillsynsvägledning utifrån vissa skyddslagstiftningar och utreder klassificering av narkotika och hälsofarliga varor.
-
Infektioner och antibiotika på särskilt boende – En sammanställning av resultat från Svenska HALT 2020
Publicerad:Denna publikation är en sammanställning av 2020 års mätning av vårdrelaterade infektioner, antibiotikaanvändning och riskfaktorer hos personer som bor på särskilt boende i Sverige. Mätningen genomfördes under ett år då covid-19 pandemin inneburit stora utmaningar för vård- och omsorgsverksamheter. Trots detta deltog 112 kommuner och 1 004 enheter med11 339 vårdtagare. Resultatet visar på ett starkt…
-
Infektioner och antibiotika på särskilt boende – En sammanställning av resultat från Svenska HALT 2022
Publicerad:Syftet med rapporten är att stödja och stimulera till ett lokalt och regionalt systematiskt kvalitetsarbete för att förebygga vårdrelaterade infektioner och för en ansvarsfull antibiotikaanvändning inom kommunal vård- och omsorg.
-
Svenska HALT
Uppdaterad:Svenska halt är en mätning av vårdrelaterade infektioner och antibiotikaanvändning i särskilt boende. Syftet är att stödja och stimulera till ett lokalt och regionalt systematiskt kvalitetsarbete.
-
Infektioner och antibiotika hos äldre på särskilt boende – resultat från Svenska HALT 2018
Publicerad:Denna rapport är en sammanställning av 2018 års mätning av vårdrelaterade infektioner, antibiotikaanvändning och riskfaktorer hos personer som bor på särskilt boende i Sverige.
-
Svebar – Svensk bevakning av antibiotikaresistens
Uppdaterad:Svebar är ett samarbete mellan de kliniska mikrobiologiska laboratorierna och Folkhälsomyndigheten för snabb återkoppling och tidig varning för antibiotikaresistens. Genom systemet rapporteras resistens lokalt och nationellt. Det är viktigt att snabbt uppmärksamma allvarlig antibiotikaresistens för
-
Mötesanteckningar 2024-05-14
Uppdaterad:Mötesanteckningar från Folkhälsomyndighetens Samverkansgrupp för vårdhygieniska frågor, 2024-05-14.
-
Mötesanteckningar 2023-05-03
Uppdaterad:Mötesanteckningar från Folkhälsomyndighetens Samverkansgrupp för vårdhygieniska frågor, 2023-05-03.
-
Manual - Skapa och administrera ett konto för manuell rapportering till det nationella vaccinationsregistret (NVR)
Uppdaterad:På denna sida finns praktisk information till användare om hur ett konto skapas för manuell rapportering till det nationella vaccinationsregistret.