Sök på Folkhälsomyndighetens webbplats
LyssnaRelaterade sökfrågor: svebar smittskyddslagen uppfattning smittsamma-sjukdomar/brucellos/
127 träffar på rekommendationer fysisk aktivitet inom Hela webbplatsen
-
Rekommendationer för fysisk aktivitet och stillasittande
Uppdaterad:De rekommendationer för fysisk aktivitet och stillasittande som presenteras nedan gäller för alla befolknings- och åldersgrupper i Sverige, oavsett kön, kulturell bakgrund, socioekonomisk status eller funktionsnedsättning.
-
Riktlinjer och rekommendationer för fysisk aktivitet och stillasittande
Uppdaterad:De svenska riktlinjerna för fysisk aktivitet och stillasittande ger rekommendationer för alla befolknings- och åldersgrupper i Sverige, oavsett kön, kulturell bakgrund, socioekonomisk status eller funktionsnedsättning. Det övergripande budskapet är att all rörelse räknas.
-
Sverige – Fysisk aktivitet faktablad 2021
Publicerad:Faktabladet ger en lägesbild kring Sveriges arbete med att främja fysisk aktivitet. Faktabladen ger en övergripande bild av vilka sektorer i samhället som är involverade i arbetet och hur skola, idrott, samhällsplanering, olika styrdokument och arbetssätt hjälper till att få fler att röra på sig mer.
-
Främja fysisk aktivitet och minska stillasittandet – Riktlinjer och rekommendationer för fysisk aktivitet och stillasittande (Romani kelderash)
Publicerad:Rekommendationer på romani kelderash för fysisk aktivitet och stillasittande för alla befolknings- och åldersgrupper i Sverige.
-
Främja fysisk aktivitet och minska stillasittandet – Riktlinjer och rekommendationer för fysisk aktivitet och stillasittande (Romani arli)
Publicerad:Rekommendationer på romani arli för fysisk aktivitet och stillasittande för alla befolknings- och åldersgrupper i Sverige.
-
Främja fysisk aktivitet och minska stillasittandet – Riktlinjer och rekommendationer för fysisk aktivitet och stillasittande
Publicerad:Rekommendationer för fysisk aktivitet och stillasittande för alla befolknings- och åldersgrupper i Sverige. Finns på flera språk.
-
Främja fysisk aktivitet och minska stillasittandet – Riktlinjer och rekommendationer för fysisk aktivitet och stillasittande (Finska)
Publicerad:Rekommendationer på finska för fysisk aktivitet och stillasittande för alla befolknings- och åldersgrupper i Sverige.
-
Främja fysisk aktivitet och minska stillasittandet – Riktlinjer och rekommendationer för fysisk aktivitet och stillasittande (Sydsamiska)
Publicerad:Rekommendationer på sydsamiska för fysisk aktivitet och stillasittande för alla befolknings- och åldersgrupper i Sverige.
-
Riktlinjer för fysisk aktivitet och stillasittande – Kunskapsstöd för främjande av fysisk aktivitet och minskat stillasittande
Publicerad:Riktlinjer för fysisk aktivitet och stillasittande ger rekommendationer för alla befolknings- och åldersgrupper i Sverige, oavsett kön, kulturell bakgrund, socioekonomisk status eller funktionsnedsättning. Det övergripande budskapet är att all rörelse räknas.
-
Främja fysisk aktivitet och minska stillasittandet – Riktlinjer och rekommendationer för fysisk aktivitet och stillasittande (Nordsamiska)
Publicerad:Rekommendationer på nordsamiska för fysisk aktivitet och stillasittande för alla befolknings- och åldersgrupper i Sverige.
-
Fysisk aktivitet på recept (FaR)
Uppdaterad:Fysisk aktivitet på recept (FaR) är en metod för att främja fysisk aktivitet som utgår från hälso- och sjukvården. Metoden utvecklades av dåvarande Statens folkhälsoinstitut i samband med det nationella initiativet Sätt Sverige i rörelse 2001. Idag står Sveriges regioner som huvudmän för arbetet med FaR.
-
Främja fysisk aktivitet och minska stillasittandet – Riktlinjer och rekommendationer för fysisk aktivitet och stillasittande (Jiddisch)
Publicerad:Rekommendationer på jiddisch för fysisk aktivitet och stillasittande för alla befolknings- och åldersgrupper i Sverige.
-
Främja fysisk aktivitet och minska stillasittandet – Riktlinjer och rekommendationer för fysisk aktivitet och stillasittande (Meänkieli)
Publicerad:Rekommendationer på meänkieli för fysisk aktivitet och stillasittande för alla befolknings- och åldersgrupper i Sverige.
-
Främja fysisk aktivitet och minska stillasittandet – Riktlinjer och rekommendationer för fysisk aktivitet och stillasittande (Romani lovari)
Publicerad:Rekommendationer på romani lovari för fysisk aktivitet och stillasittande för alla befolknings- och åldersgrupper i Sverige.
-
Fysisk aktivitet för personer med intellektuell funktionsnedsättning
Publicerad:Det här faktabladet beskriver faktorer som främjar fysisk aktivitet och hälsa för personer med intellektuell funktionsnedsättning. En viktigt faktor är betydelsen av att förstå kognitiva begränsningar och hur information kan förmedlas tydligt och begripligt.
-
Ungas röster om fysisk aktivitet – möjligheter, hinder och önskemål
Publicerad:Faktabladet sammanfattar resultat från fokusgruppsintervjuer med ungdomar i åldern 13–18 år, om fysisk aktivitet och fritidsaktiviteter. Fokus ligger på faktorer som kan främja fysisk aktivitet och minskat stillasittande, och på hindrande faktorer.
-
Barns och ungas rörelsemönster – Resultat från objektivt uppmätt fysisk aktivitet, Skolbarns hälsovanor 2017/2018
Publicerad:Rapporten beskriver barn och ungas rörelsemönster baserat på resultat från ett nationellt urval av 11-, 13- och 15-åringar som burit aktivitetsmätare. Resultaten ger, förutom kunskap om barn och ungas rörelsemönster, även kunskap om samband mellan fysisk aktivitet, inaktivitet och hälsa.
-
Skolbarn som är fysiskt aktiva rapporterar bättre psykisk hälsa
Publicerad:I denna rapport presenterar vi resultat från en undersökning av sambandet mellan skolbarns fysisk aktivitet och deras rapporterade psykiska hälsa.
-
Mer rörelse får människor att må bättre (Lättläst)
Publicerad:Rekommendationerna för fysisk aktivitet och stillasittande gäller för alla befolknings- och åldersgrupper i Sverige, oavsett kön, kulturell bakgrund, socioekonomisk status eller funktionsnedsättning är skrivna på lättläst svenska.
-
Barns och ungas rörelsevanor – mer rörelsefrämjande samhällen behövs
Publicerad:Faktabladet sammanfattar resultat från svenska studier som använt aktivitetsmätare för att mäta fysisk aktivitet bland barn och unga i åldern 4–17 år. Vi beskriver även det vi vet om sambandet mellan fysisk aktivitet och ungas fysiska och psykiska hälsa.
-
Så kan verksamheter bidra till ökad fysisk aktivitet och minskat stillasittande – Ett stöd för nationellt, regionalt och lokalt arbete
Publicerad:Rapporten ska underlätta för verksamheter att tillämpa riktlinjerna, genom att synliggöra hur olika sektorer bidrar till arbetet. Det handlar om åtgärder och insatser från myndigheter och nationella organisationer som främjar fysisk aktivitet och minskar stillasittande inom olika sektorer. Vi ger även exempel på samverkan mellan offentlig sektor och civilsamhället.
-
Förslag till åtgärder för ett stärkt, långsiktigt arbete för att främja hälsa relaterad till matvanor och fysisk aktivitet
Publicerad:Rapporten är ett underlag och förslag till åtgärder för att främja hälsa som är relaterad till matvanor och fysisk aktivitet.
-
Varje rörelse räknas – Vardagsrörelsens betydelse och hur vi kan bryta stillasittandet
Publicerad:Varje rörelse räknas handlar om vardagsrörelsen och i boken ges tips på hur stillasittandet kan brytas till fördel för mer rörelse i vardagen. Boken ger en kort inblick i vad forskningen säger om varför det är så viktigt samt hur aktuella rekommendationer om fysisk aktivitet ser ut och hur mycket vi rör oss nu för tiden.
-
Rekommendationer för barns och ungas digitala medieanvändning
Publicerad:Rekommendationerna som rör barn upp till 12 år vänder sig i första hand till föräldrar och andra vuxna som möter barnen i deras vardag.
-
Riktlinjer och rekommendationer för övervikt och fetma
Uppdaterad:Nationella riktlinjer för att förebygga och behandla övervikt och fetma är få. Det behövs ett större fokus på samhälleliga förutsättningar för en hälsosam viktutveckling.