Sök på Folkhälsomyndighetens webbplats
LyssnaRelaterade sökfrågor: tob symtom vid covid kalender
60 träffar på seminarium inom Hela webbplatsen
-
Inspelade webbinarium och seminarium
Uppdaterad:Här hittar du genomförda webbinarier som Folkhälsomyndigheten anordnat.
-
Seminarium om inomhusmiljön i asylboenden
Uppdaterad:Folkhälsomyndigheten och Länsstyrelsen i Östergötland arrangerade den 3 maj 2016 ett seminarium om inomhusmiljön i asylboenden, med fokus på tillsyn enligt miljöbalken.
-
Seminarium om inomhusmiljön och tillsyn i skolan
Uppdaterad:Folkhälsomyndigheten drev 2014–2015 ett nationellt tillsynsprojekt om inomhusmiljön i skolan med fokus på ventilation och städning. Här finns filmer från ett seminarium den 25 september 2014 inom ramen för projektet.
-
Seminarium: Covid-19 pandemins konsekvenser på folkhälsan
Uppdaterad:Seminariet inspelat 5 maj 2021. Konsekvenserna av pandemin för folkhälsan och på jämlikheten i hälsa kan kvarstå i många år efter att smittspridningen har kommit under kontroll. Folkhälsomyndigheten har följt utvecklingen och analyserat konsekvenserna av pandemin ur ett brett folkhälsoperspektiv.
-
Tillsynsvägledning asylboenden
Uppdaterad:Här kan du som är miljö- och hälsoskyddsinspektör hitta vägledning om inomhusmiljön i asylboenden och hur tillsynen enligt miljöbalken kan bedrivas. Vägledningen kan också användas av Migrationsverket, leverantörer och fastighetsägare som ansvarar för asylboenden, till exempel när ett
-
Seminarium om klimateffekter på hälsa och hälso- och sjukvård
Uppdaterad:Genom interaktiv dialog, belyser vi hur de negativa konsekvenserna av klimatförändringar kan hanteras, samt hur hälso- och sjukvårdssektorn kan minska sin egen miljöpåverkan och bidra till koldioxidneutralitet.
-
Webbinarium 1: Om ungas erfarenheter och upplevelser av mens och menscykeln
Uppdaterad:Webbinarium inspelat den 4 september 2023. Hur påverkas kroppen och sexualiteten av menscykeln? Hur är det att ha mens? Behövs det mer kunskap? Dessa frågor besvaras i en ny intervjustudie med unga i åldrarna 18 till 29 år som menstruerar.
-
Panelsamtal Järvaveckan: Må bättre bli friskare och starkare med oss
Uppdaterad:Under Järvaveckan den 31 maj 2024 bjöd vi in till ett seminarium med syfte att inspirera till fysisk aktivitet, näringsrik mat och kultur- och fritidsaktiviteter med fokus på unga.
-
Webbinarium 5: Att leva med hiv
Uppdaterad:Webbinarium inspelat 1 december 2023. Hur ser hälsan ut bland personer som lever med hiv? Hur är följsamheten till läkemedelsbehandling? Vilka biverkningar upplever de?
-
Tillsynsvägledning skolor och förskolor
Uppdaterad:Här kan du som är miljö- och hälsoskyddsinspektör hitta samlad vägledning om inomhusmiljön i skolor och förskolor och hur tillsynen enligt miljöbalken kan bedrivas. Även för dig som ansvarar för eller arbetar på en skola eller förskola finns information som du kan använda dig av, exempelvis när ett
-
Suicidpreventiva dagen 2024 – Individinriktade insatser
Uppdaterad:Med anledning av den årliga Suicidpreventiva dagen bjuder vi in till ett webbsänt seminarium tillsammans med Socialstyrelsen och Nationellt centrum för suicidforskning och prevention (NASP).
-
Samordningen inom arbete, arbetsförhållanden och arbetsmiljö
Uppdaterad:Här finns information om vår samordning inom målområdet arbete, arbetsförhållanden och arbetsmiljö.
-
Webbinarium 2: Hur mår bisexuella?
Uppdaterad:Webbinarium inspelat den 22 september 2023. Om livsvillkor, livskvalitet och hälsa bland bisexuella under de senaste 20 åren.
-
Stödet till efterlevande – en viktig del av det suicidpreventiva arbetet
Publicerad:Ett självmord drabbar många människor kring den som avlidit och kan leda både till sämre psykisk hälsa och högre suicidrisk hos närstående. I samband med den internationella suicidpreventiva dagen uppmärksammar Folkhälsomyndigheten stödet till efterlevande.
-
Seminarium om klimateffekter på hälsa och hälso- och sjukvård
Uppdaterad:Genom interaktiv dialog, belyser vi hur de negativa konsekvenserna av klimatförändringar kan hanteras, samt hur hälso- och sjukvårdssektorn kan minska sin egen miljöpåverkan och bidra till koldioxidneutralitet.
-
Seminariedag under Stockholm Pride om hbtqi-personers lika rättigheter och möjligheter
Publicerad:Flera av de hbtqi-strategiska myndigheterna i Sverige samlas för första gången på Pride House den 31 juli för en gemensam seminariedag. Seminarierna är öppna för alla och ska sprida kunskap om arbetet med att stärka rättigheter, hälsa och livsvillkor för hbtqi-personer i hela landet.
-
Att förebygga spelproblem är en viktig del av det suicidpreventiva arbetet
Publicerad:Personer med spelproblem uppger oftare än andra att de någon gång haft suicidtankar eller gjort ett suicidförsök. Det visar aktuell kunskap från vetenskapliga studier som sammanställts i ett nytt faktablad från Folkhälsomyndigheten.
-
Pride 2024 – Seminariedag om hbtqi-personers lika rättigheter och möjligheter
Uppdaterad:De hbtqi-strategiska myndigheterna i Sverige samlas på Pride House för att tillsammans sprida kunskap om hbtqi-personers lika rättigheter och möjligheter.
-
En samlad bedömning av covid-19-pandemins konsekvenser för folkhälsan under 2020
Uppdaterad:Vi har gjort en samlad bedömning av covid-19-pandemins och smittskyddsåtgärdernas konsekvenser för folkhälsan under 2020 utifrån folkhälsopolitikens mål om en god och jämlik hälsa.
-
Gott skydd genom vaccinationsprogrammet för barn trots utmaningar under pandemin
Publicerad:Barnvaccinationsprogrammet i Sverige har fungerat bra trots pandemin, men det har inte varit utan ansträngning. Tack vare barnhälsovården, elevhälsan och inte minst föräldrarna har de allra flesta barnen fått sina vaccinationer i tid. Nu startar WHO:s vaccinationsvecka som syftar till att öka
-
Mötesanteckningar 2024-10-24
Uppdaterad:Mötesanteckningar från Folkhälsomyndighetens Samverkansgrupp för vårdhygieniska frågor 2024-10-24.
-
Mötesanteckningar från 2022-03-31
Uppdaterad:Mötesanteckningar från Folkhälsomyndighetens Samverkansgrupp för vårdhygieniska frågor, 2022-03-31.
-
Tillsynsvägledning om fukt och mikroorganismer
Uppdaterad:Denna webbsida ger kompletterande vägledning till Folkhälsomyndighetens allmänna råd om fukt och mikroorganismer och tar bland annat upp hälsoeffekter och hur man bör undersöka byggnader med misstänkta fuktproblem.
-
Återrapportering om insatser för att förebygga spelproblem – Folkhälsomyndighetens återrapportering av regeringsuppdrag
Publicerad:Folkhälsomyndigheten har under 2022 haft i uppdrag av regeringen att genomföra insatser för att förebygga spelproblem genom att utveckla och sprida det nationella kunskapsstödet om spelproblem, verka för nationell samordning av spelförebyggande insatser och stödja huvudmännen i genomförandet av
-
Möte för Folkhälsomyndighetens referensgrupp för nationella vaccinationsprogram 11 april 2024
Uppdaterad:Mötet genomfördes i hybridformat med deltagare på länk och på plats i Folkhälsomyndighetens lokaler i Solna.