Sök på Folkhälsomyndighetens webbplats
LyssnaRelaterade sökfrågor: under 2 web vre screening
1119 träffar på sex inom Hela webbplatsen
-
MSM2013 – en studie om sex, hiv och hälsa bland män som har sex med män i Sverige
Publicerad:Denna rapport beskriver den sexuella hälsan och behov av kunskap och förebyggande insatser bland män som har sex med män i Sverige. Resultaten baseras på enkätstudien MSM2013 med 2 373 deltagare.
-
Sex mot ersättning – Resultat från undersökning SRHR2017
Publicerad:Faktabladet handlar om sex mot ersättning. Det bygger på resultat från undersökningen SRHR2017, en enkätstudie där personer i ålder 16-84 år fick svara på frågor om sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR). SRHR2017 visar att det nästan bara är män som betalat eller gett annan ersättning för sex…
-
SRHR2024 – enkätundersökning om hälsa, relationer och sex
Uppdaterad:SRHR2024 är en nationell enkätundersökning om hälsa, relationer och sex som skickades ut till ett slumpmässigt urval av 60 000 personer i åldrarna 16–84 år under hösten 2024. Det är andra gången enkätundersökningen genomförs. Statistiska centralbyrån (SCB) utför datainsamlingen på uppdrag av Folkhälsomyndigheten.
-
Undervisning i sex och samlevnad – Resultat från undersökningen SRHR2017
Publicerad:Faktabladet handlar om erfarenheter av sex- och samlevnadsundervisning. Det bygger på resultat från undersökningen SRHR2017, en enkätstudie där personer i åldern 16–84 år fick svara på frågor om sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR). SRHR2017 visar att nästan en femtedel av befolkningen (19 procent) tycker att skolans sex- och samlevnadsundervisning har gett dem den kunskap som de behöver…
-
Sexual and reproductive health and rights in Sweden 2017 – Results from the population-based survey SRHR2017
Publicerad:The results show that the sexual health in Sweden is good, 58% of the population report being satisfied with their sex life. Men to a higher extent than women (28% versus 18%) think they do not have sex often enough. More women than men (20% versus 10%) report having felt too tired or stressed to have sex.
-
Nu startar SRHR2024 och Menstruell hälsa 2024 – två enkätundersökningar om hälsa, sex och mens
Publicerad:I dagarna skickar Folkhälsomyndigheten ut enkätundersökningarna SRHR2024 och Menstruell hälsa 2024 till 60 000 respektive 20 000 personer i Sverige. Syftet är att få kunskap om sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR) och om menstruell hälsa.
-
Sexuell kommunikation, samtycke och hälsa – En enkätstudie om hur personer kommunicerar i sexuella situationer och vilka konsekvenser detta kan få
Publicerad:Resultaten från en undersökning om sexuell kommunikation, samtycke och hälsa. Rapporten beskriver hur människor upplever sin förmåga att kommunicera i sexuella situationer, och på vilket sätt man visar att man vill ha sex samt tolkar andra. Vidare beskrivs hur kommunikationsförmågan upplevs påverka hur man mår samt om man gått med på sex fast man inte ville.
-
En hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion – Återredovisning av regeringsuppdrag
Publicerad:I rapporten listar myndigheterna sex delmål med de viktigaste förändringar på befolkningsnivå som behöver ske fram till år 2035.
-
Åtgärdsförslag för att förebygga användning samt medicinska och sociala skadeverkningar av narkotika
Publicerad:I den här rapporten presenterar Folkhälsomyndigheten tio åtgärdsförslag inom sex övergripande områden för att förebygga användning samt medicinska och sociala skadeverkningar av narkotika.
-
Hälsoekonomiska utvärderingar av catch-up-vaccination mot humant papillomvirus av pojkar och män och riktade insatser till specifika grupper
Publicerad:I rapporten presenteras de hälsoekonomiska utvärderingar som genomförts om att utreda behov, kostnader och att genomföra hälsoekonomiska analyser för vaccination mot HPV. Dels som catch-up-vaccination till pojkar och män och dels som en riktad insats till män som har sex med män (MSM), transpersoner och personer som lever med hiv.
-
Vad ska du dricka när du blir stor? Barns röster om alkohol och vuxnas drickande – Handledning till film
Publicerad:I filmen möter vi barn i sex- och sjuårsåldern. De berättar vad de vet om alkohol och om hur vuxna använder alkohol. Filmen är tänkt att användas i utbildningssammanhang och i föräldragrupper med syftet att inspirera föräldrar till att diskutera föräldraskap och alkohol.
-
Sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter bland homo och bisexuella samt transpersoner – Resultat från befolkningsundersökningen SRHR2017
Publicerad:Rapporten beskriver resultaten från undersökningen SRHR2017 med fokus på homosexuella, bisexuella och transpersoner i åldrarna 16–84 år som svarade på frågor om sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR). Rapporten beskriver resultat om deras upplevelser av sitt sexliv, digitala arenor och pornografi, relationer och egenmakt, reproduktiv hälsa, sex mot ersättning och sexuella trakasserier och våld.
-
EMIS-2017
Publicerad:Svenska resultat från den europeiska internetundersökningen EMIS-2017 – en studie om män som har sex med män (MSM)
-
Avdelningar och enheter
Uppdaterad:Folkhälsomyndigheten har sex avdelningar och tre stödfunktioner till generaldirektören.
-
Hur skapar vi god och jämlik SRHR? – Gotland, Stockholm
Uppdaterad:Del i konferensserie: Vi arrangerar sex olika regionala konferenser om hur vi tillsammans skapar förutsättningar för god sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter. Det här tillfället riktar sig till region Gotland och Stockholm.
-
Hur skapar vi god och jämlik SRHR? – Blekinge, Skåne
Uppdaterad:Del i konferensserie: Vi arrangerar sex olika regionala konferenser om hur vi tillsammans skapar förutsättningar för god sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter. Det här tillfället riktar sig till region Blekinge och Skåne.
-
Nationella enkätundersökningar inom sexuell hälsa och hivprevention
Uppdaterad:Folkhälsomyndigheten har i uppdrag att stödja den sexuella hälsan i Sverige. Vi genomför undersökningar om hälsa, relationer, sex och om mens, så att hälso- och sjukvården ska få bättre förutsättningar att ge rätt stöd. Målet är att alla ska ha lika möjligheter till en god sexuell och reproduktiv hälsa.
-
Hur skapar vi god och jämlik SRHR? – Halland, Värmland, Västra Götaland
Uppdaterad:Del i konferensserie: Vi arrangerar sex olika regionala konferenser om hur vi tillsammans skapar förutsättningar för god sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter. Det här tillfället riktar sig till region Halland, Värmland och Västra Götaland.
-
Upplevelser av sexliv, relationer och sexuell egenmakt – Resultat från undersökningen SRHR2017
Publicerad:Faktabladet handlar om upplevelser av sexliv, relationer och sexuell egenmakt baserat på resultat från undersökningen SRHR2017, en enkätstudie där personer i åldern 16–84 år fick svara på frågor om sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR). SRHR2017 visar att en majoritet av befolkningen är nöjd med sitt sexliv, har haft sex under det senaste året och tycker att det är viktigt med sex i…
-
Sexuell kommunikation och samtycke – Resultat från undersökning SRHR2017
Publicerad:Faktabladet handlar om upplevelser av sexuell kommunikation och samtycke baserat på resultat från undersökningen SRHR2017 och fördjupningsstudierna Sexuell kommunikation, samtycke och hälsa och Ett spektrum av sexuella samtycken. SRHR2017 visar att majoriteten av kvinnor och män alltid eller oftast kan säga nej till sex (84 respektive 73 procent). Resultatet visade…
-
Anders Lindblom fortsätter som statsepidemiolog efter årsskiftet
Publicerad:I mars 2022 utsågs Anders Lindblom till statsepidemiolog. Uppdraget, som upphör vid årsskiftet, har nu förlängts i ytterligare sex månader till den 30 juni 2023.
-
Hur skapar vi god och jämlik SRHR? – Dalarna, Gävleborg, Uppsala, Södermanland, Västmanland, Örebro
Uppdaterad:Del i konferensserie: Vi arrangerar sex olika regionala konferenser om hur vi tillsammans skapar förutsättningar för god sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter. Det här tillfället riktar sig till region Dalarna, Gävleborg, Uppsala, Södermanland, Västmanland, Örebro.
-
Hur skapar vi god och jämlik SRHR? – Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Östergötland
Uppdaterad:Del i konferensserie: Vi arrangerar sex olika regionala konferenser om hur vi tillsammans skapar förutsättningar för god sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter. Det här tillfället riktar sig till region Jönköping, Kalmar, Kronoberg och Östergötland.
-
Sexualitet och digitala arenor – Resultat från undersökningen SRHR2017
Publicerad:Faktabladet handlar om sexualitet och digitala arenor. Det bygger på resultat från undersökningen SRHR2017, en enkätstudie där personer i åldern 16–84 år fick svara på frågor om sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR). SRHR2017 visar att kvinnor och män, i alla åldrar och oavsett sexuell identitet, använder internet för att söka information om sex, läsa sexuellt upphetsande texter, köpa…
-
Hur skapar vi god och jämlik SRHR? – Jämtland-Härjedalen, Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland
Uppdaterad:Del i konferensserie: Vi arrangerar sex olika regionala konferenser om hur vi tillsammans skapar förutsättningar för god sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter. Det här tillfället riktar sig till region Jämtland-Härjedalen, Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland.