-
Digitala medier och hälsa
Rekommendationer och vägledning.
-
Vaccination mot influensa och covid-19
Information om höstens vaccination.
-
Vintersmittor
Skydda dig själv och andra mot vintersäsongens smittor.
-
Psykisk hälsa
Främja psykisk hälsa och förebygga suicid.
-
Antibiotika och antibiotikaresistens
Antibiotikaresistensen ökar men vi kan alla bidra till att vi ska kunna använda antibiotika i framtiden.
-
ANDTS
Om alkohol, narkotika, dopning, tobaks- och nikotinprodukter samt spel om pengar.
-
Diagnostik
Vi utför laboratorieanalyser inom folkhälsomikrobiologi med beredskap dygnet runt för smittsamma ämnen som utgör stor fara.
-
Om folkhälsa och folkhälsoarbete
Tema folkhälsa och samordningen av folkhälsopolitiken.
Nyheter
-
Försäljningen av antibiotika bromsade in under 2024
Publicerad:Den totala försäljningen av antibiotika på recept har bromsat in, visar statistiken för 2024. Försäljningen gick ned kraftigt under covid-19-pandemin, för att sedan öka under 2022 och 2023.
-
Folkhälsomyndigheten leder nytt referenslaboratorium för smittsamma sjukdomar
Publicerad:För att stärka beredskapen mot gränsöverskridande hälsohot har EU-kommissionen utsett nya referenslaboratorier. Folkhälsomyndigheten har tilldelats uppdraget att leda arbetet med nya virus samt gnagarburna och zoonotiska virus.
-
Förslag att kratom klassificeras som narkotika
Publicerad:Folkhälsomyndigheten föreslår att regeringen ska klassificera växten kratom som narkotika. Kratom innehåller den narkotikaklassificerade substansen mitragynin, som innebär hälsorisker och kan orsaka dödsfall.
-
Fler påverkas negativt av buller
Publicerad:Allt fler upplever hälsoproblem som trötthet, huvudvärk och sömnsvårigheter som kan kopplas till miljön i och runt deras hem. Nya rapporter från Folkhälsomyndigheten visar en markant ökning av sömnstörningar på grund av trafikbuller, samtidigt som tillgången till grönområden är ojämnt fördelad.
Genvägar
Kalender
-
Hur skapar vi god och jämlik SRHR? – Jämtland-Härjedalen, Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland
Del i konferensserie: Vi arrangerar sex olika regionala konferenser om hur vi tillsammans skapar förutsättningar för god sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter. Det här tillfället riktar sig till region Jämtland-Härjedalen, Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland.
-
Klimatförändringen påverkar hälsan
Välkommen till ett webbinarium om hälsokonsekvenser av klimatförändringen i Sverige. Vi vill informera och reflektera kring risker, sårbarheter och åtgärder för människors hälsa.
-
Hur skapar vi god och jämlik SRHR? – Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Östergötland
Del i konferensserie: Vi arrangerar sex olika regionala konferenser om hur vi tillsammans skapar förutsättningar för god sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter. Det här tillfället riktar sig till region Jönköping, Kalmar, Kronoberg och Östergötland.
-
Folkhälsan i dag och i morgon - nytt simuleringsverktyg
Presentation av ett nytt simuleringsverktyg som visar hur levnadsvanor som rökning, kostvanor, alkohol och fysisk aktivitet kan påverka utvecklingen av de stora folkhälsosjukdomarna hjärt-kärlsjukdom och cancer i befolkningen.