Frågor och svar om rapportering av restaurangrapport och statistikrapport
LyssnaHär har vi samlat de vanligaste frågorna med svar om hur du rapporterar din restaurang- och statistikrapport.
Lämna restaurangrapport
Tillståndshavare som haft ett stadigvarande serveringstillstånd någon gång under rapporteringsperioden.
Antingen via e-tjänsten eller på pappersblankett.
Till e-tjänsten Rapportregistrering (atr.folkhalsomyndigheten.se)
Om du inte har något att rapportera, behöver du ändå skicka in din rapport. Då fyller du i nollor i summarutorna, kontaktuppgifter och skickar in.
Pappersblanketten skickas till kommunen. Adressen finns tryckt på blanketten.
Lämna statistikrapport
Den som varit godkänd som upplagshavare eller registrerad varumottagare av alkoholdrycker någon gång under rapporteringsperioden.
Den som varit godkänd som upplagshavare för teknisk sprit (etylalkohol) någon gång under rapporteringsperioden.
Antingen via e-tjänsten eller på pappersblankett.
Till e-tjänsten Rapportregistrering (atr.folkhalsomyndigheten.se)
Den period du ska rapportera in är 1 januari–31 december.
Uppgifter om teknisk sprit ska lämnas första gången senast den 1 mars 2024 för perioden 1 mars – 31 december 2023.
mars, året efter rapporteringsperioden.
Uppgifter om teknisk sprit ska lämnas första gången senast den 1 mars 2024 för perioden 1 mars – 31 december 2023.
Om du inte har något att rapportera, behöver du ändå skicka in din rapport. Då fyller du i nollor i summarutorna, kontaktuppgifter och skickar in.
Om du inte kan registrera rapporten via e-tjänsten så skickar du den via post till:
Folkhälsomyndigheten
Box 505
831 26 Östersund