Psykisk hälsa och suicidprevention

Lyssna

De flesta i befolkningen uppger att de har ett gott psykiskt välbefinnande. Men det är också vanligt med olika typer av lätta psykiska besvär, så som oro, stress och sömnbesvär. Här kan du läsa mer om statistik kring psykisk hälsa och suicid, vårt uppdrag och vad vi gör, främjande och förebyggande arbete, vad psykisk hälsa är och stigmatisering.

Utvalt innehåll

Det handlar om livet

Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen har tillsammans med 24 andra myndigheter överlämnat ett förslag för en ny nationell strategi för psykisk hälsa och suicidprevention till regeringen.

dinpsykiskahälsa.se

På vår webbplats Din psykiska hälsa kan du lära dig mer om vad som påverkar hur du mår psykiskt, vad du kan göra för att må bättre och hur du kan stötta andra.

Tillsammans minskar vi ofrivillig ensamhet

Folkhälsomyndigheten kartlägger ofrivillig ensamhet och ska senare föreslå en nationell strategi för att minska ofrivillig ensamhet i Sverige.

Nyheter

  • Folkhälsomyndigheten föreslår flera åtgärder inom ANDTS

    Publicerad:

    Folkhälsomyndigheten överlämnar nu förslag till regeringen som kan utgöra underlag för den fortsatta ANDTS-politiken. Det handlar bland annat om att skydda barn och unga, stärka förutsättningarna för landets regioner och kommuner, och att samordna ANDTS-arbetet med psykisk hälsa, suicidprevention och brottsförebyggande insatser.

  • Varannan vuxen har sömnbesvär

    Publicerad:

    Majoriteten av vuxna svenskar uppger en god eller mycket god hälsa men samtidigt uppger en hög andel sömnsvårigheter, ängslan, oro eller ångest, enligt Nationella folkhälsoenkäten 2024. Nu publiceras resultaten.

  • ”Tanke" – ny kampanj för att främja psykisk hälsa bland studenter

    Publicerad:

    Den 30 september startar Folkhälsomyndigheten den rikstäckande kampanjen ”Tanke”, med syfte att främja psykisk hälsa bland studenter på högskolor och universitet. Kampanjen genomförs i samarbete med landets studenthälsor.

Fler nyheter

Publikationer

Fler publikationer